← Se alla våra tjänster

Fossilfria utemiljöer

Löpande utemiljö-skötsel året om - helt utan fossila utsläpp.
Berg & Landskap kan nu erbjuda utemiljö-skötsel helt utan användning av fossila bränslen. Vi tar ännu ett viktigt steg mot ett mer hållbart företagande och skapar en bättre miljö tillsammans med våra kunder.

Vad innebär Fossilfria utemiljöer?
Genom tjänsten Fossilfria utemiljöer tar Berg & Landskap hand om grönyte-skötseln med hjälp av miljövänliga redskap och fordon. Gräset klipps med hjälp av olika typer av fossilfria gräsklippare (exempelvis robotgräsklippare, eldrivna & manuella gräsklippare). Alla fordon och verktyg som används är antingen drivna av el eller handkraft - vilket innebär mindre oljud och noll utsläpp.

Miljövänlig och modern skötsel
Nya eller befintliga kunder kan välja att teckna avtal för att få sin skötsel fossilfri, för marginellt högre driftkostnader initialt, men med lägre kostnader på sikt och avsevärt bättre för alla som vistas ute i dessa miljöer. Tjänsten finns tillgänglig redan nu för nya och befintliga kunder i hela Mellansverige. Dessutom ingår vinterväghållning i begränsad utsträckning.

- Vi har alla ett ansvar att göra det vi kan för både nuvarande och framtida generationer. Det har funnits ett stort glapp i vår bransch när det kommer till miljöarbetet, trots att vi alla jobbar så nära naturen. En anledning till att Berg & Landskap startade var för att det saknades utemiljö-tjänster med tydligt miljöfokus. Nu kan vi äntligen erbjuda en fossilfri skötsel, som dessutom är mätbar, säger Oskar Berg - grundare och VD.

Kontakta oss för att höra om hur din fastighet kan få en miljövänlig och modern skötsel som är tydligt mätbar.